Om Tyresökören

Tyresökören är en fristående förening som grundades 1975. Vi är en profan vuxenkör som består av kvinnor och män i alla åldrar och vi har en väldigt blandad repertoar, allt ifrån kända körverk som Förklädd Gud och Händels Messias till klassiska stycken, visor, jazz och allt däremellan. Vår körledare är anställd av kören, och en styrelse utses varje år på körens årsmöte. Ett vanligt körår har vi 2-3 olika projekt som avslutas med konserter i eller utanför Tyresö. Ibland reser vi till körarrangemang eller festivaler i andra länder. Vi har besökt Polen, Finland, Spanien och Italien och i oktober 2016 var vi på ett vänortsjubileum i Savigny-le-Temple utanför Paris. Vi brukar också sjunga på valborgsmässoafton på Tyresö hembygdsförenings arrangemang vid Ahlstorp. Vi repeterar varje måndagkväll kl 19-21.15 i församlingssalen i Bollmoradalens kyrka, Tyresö centrum. Terminsavgiften är för närvarande 1500 kronor.

Tyresökörens verksamhet sker i samarbete med ABF Södertörn.

Om Fredrik Allanson

Fredrik Allanson är Tyresökörens nya dirigent, som tillträdde i början av februari 2024. Fredrik har musicerat hela sitt liv, först på Musikskolan Lilla Akademien, där han spelade harpa under grundskolan, och sedan på Kungsholmens Gymnasium/Stockholms Musikgymnasium, där hans intresse för körsång började. Han är nu utbildad kyrkomusiker på Hjo folkhögskola, och jobbar i Sorunda församling, i en stor lantkyrka utanför Nynäshamn. Han har även valt att fortsätta spela harpa, och tar med jämna mellanrum frilansuppdrag. Bland Fredriks mer färgglada spelningar har han bland annat anlitats som harpist för Livgardets Dragonmarschorkester under deras musikalkonsert 2022, och som mingelmusik för ett release-event hos sminkföretaget Clarins. 

Fredriks största passion är dock kör, och efter att ha lett en liten kör i Skövde samtidigt som han utbildade sig till kyrkomusiker, tar han sig nu an en lite större utmaning med Tyresökören.

Har du frågor – kontakta oss gärna via kontaktsidan!